
Çin Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı baldo pirinç,
- 3 çorba kaşığı zeytin yağı,
- 1 limon suyu,
- Kornişon turşu,
- Konserve mısır,
- Havuç,
- Arzuya göre haşlanmış bezelye, (Ben kullanmadım)
- Dereotu
- Maydanoz,
- Tuz.
Çin Salatası Yapılışı
Havuçlar mini küpler şeklinde doğranır.
Pirinçler ayıklanıp iyice yıkanır ve üzerine bolca tuz serpilip, sıcak su dökülür.
Bu şekilde 30 dakika dinlendirilir.
Ardından soğuk su ile yıkanıp süzgeç ilerisine konulur ve 15 dakika kadar iyice süzülmesi için bekletilir.
Pilav tenceresinin içerisine zeytin yağı ve pirinçler konulup ocağa alınır.
Kavurmadan 2 su bardağı sıcak su, tuz ve lmon suyu ilavesi ile kapağı kapalı olarak pişmeye bırakılır.
Pişen pilavın üzerine havuçlar serpiştirilir ve bir gece bu şekilde dinlendirilir.
Ertesi gün kornişonlar küp küp doğranır.
Maydanoz ve dereotu da ince ince kıyılır.
Malzemelerin tümü pilavın içerisine ilave edilip karıştırılır.
Gerekirse tuz ve zeytin yağı ilavesi ile çin salatası servise hazır edilir.
Bu nefis Çin Salatası Tarifi için Tarif Küpü‘ne çok teşekkür ederiz.,.
kaynak http://kadincatarifler.com/
Yorum için açıklama